Iberia

Regulier bedrijf

Iberia Airlines

Luchtvaartmaatschappij info

Iberia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Spanje, opgericht in 1927.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid en het bedrijf opereert voornamelijk vanaf de luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas. Iberia maakt deel uit van de International Airlines Group (IAG) en is lid van de Oneworld alliantie, met lijndiensten naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd.

De luchtvaartmaatschappij vliegt naar belangrijke steden in Europa, Amerika, Afrika en Azië, waar ze zowel zakenreizen als vakanties mogelijk maakt. Belangrijke bestemmingen zijn Londen, Parijs, New York, Buenos Aires en Tokio. Iberia speelt een sleutelrol in de verbindingen tussen Europa en Latijns-Amerika, waar het een dominante speler is.

De vloot bestaat uit moderne vliegtuigen, waaronder Airbus A320's, A330's, A350's en Boeing 787's, geschikt voor korte, middellange en lange vluchten. Passagiers kunnen kiezen uit verschillende serviceklassen, waaronder Economy, Premium Economy en Business Class, met comfortabele stoelen, lekker eten en een volledig entertainmentsysteem aan boord.

Iberia staat bekend om haar toewijding aan innovatie en klantenservice en biedt een prettige en efficiënte vliegervaring. De luchtvaartmaatschappij biedt ook een frequent flyer programma, Iberia Plus, waarmee leden Avios (frequent flyer punten) kunnen sparen en kunnen genieten van exclusieve voordelen zoals upgrades en toegang tot VIP lounges.

Iberia zet zich in voor duurzaamheid en implementeert verschillende initiatieven om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, waaronder het gebruik van zuinige vliegtuigen en de promotie van milieuvriendelijke praktijken. De luchtvaartmaatschappij blijft innoveren en haar netwerk van bestemmingen uitbreiden om tegemoet te komen aan de behoeften van passagiers en tegelijkertijd een duurzame toekomst voor de luchtvaartindustrie te ondersteunen.

Luchthaven van vertrek

Lijst van luchthavens in België en aangrenzend België die worden geëxploiteerd door de maatschappij :

België: Zaventem - BRU
Duitsland: Dusseldorf – DUS, Frankfurt – FRA
Frankrijk: Parijs Charles de Gaulle - CDG, Parijs Orly - ORY

De bestemmingen van de onderneming

Europa: Allemagne, Angleterre, Autriche, Îles Baléares, Belgique, Îles Canaries, Croatie, Espagne, Finlande, France, Grande Bretagne, Grèce, Hongrie, Italie, Madère, Norvège, Portugal, République Tchèque, Roumanie, Russie, Sardaigne, Sicile, Slovénie, Suède, Suisse
Caraïben: Cuba, Puerto Rico, Dominicaanse Republiek
Midden-Oosten: Israël
Afrika: Algerije, Egypte, Marokko, Senegal
Noord-Afrika: Algerije, Egypte, Marokko
Noord-Amerika: Verenigde Staten, Mexico, Puerto Rico
Midden-Amerika: Costa Rica, Guatemala, Mexico, Panama, El Salvador
Zuid-Amerika: Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Peru, Uruguay, Venezuela
Azië : Rusland

Type bedrijf

Regelmatig

Alliantie

Oneworld

Land van herkomst

Spanje

Bedrijfscode

IB

HUB

Madrid

Contact : Iberia

Adres: Cullicanlaan 2C Box 4

Stad: 1831 Diegem

Land : België

TEL Klant: +32 2 585 51 98

Play Video

Directe toegang tot de website van de luchtvaartmaatschappij

nl_BENL