/
/
Azoren

Azoren

Portugal

9 werelden in één

Het hogedrukgebied van de Azoren kennen we allemaal, want het betekent mooi weer! Maar wist je ook dat de Azoren een archipel vormen die uit 9 eilanden bestaat, op 1500 km ten westen van Portugal? Een minder bekende, maar verrassende en superboeiende bestemming!

Elk van die negen eilanden is anders. Een reis rond de wereld in het klein! De tussen de bergen en de oceaan geprangde weilanden doen denken aan Ierland, de lavavelden aan IJsland, de cederbossen aan Japan, de wijngaarden in lava-as aan het Italiaanse eiland Pantelleria, en de reuzenvarens aan Nieuw-Zeeland. En het ongerepte bos neemt ons mee naar subtropisch Atlantisch gebied. Overal bloemen in overvloed: blauwachtige hortensia's, Afrikaanse lelies, azalea's, rododendrons, strelitzia's... De Azoren? Een paradijs. Voor liefhebbers van natuur en rust, voor sportievelingen en gezinnen.

Ideaal voor

Van de zee te genieten, aan diepzeeduiken te doen, te watersporten, de fauna te observeren, wat cultuur mee te pikken.

Wist u dat?

De vulkaan van het eiland Pico (2350 m), een haast perfecte gigantische grijze kegel, is de hoogste top van Portugal.

De hoogtepunten

  1. Even halt houden om de vulkanische verschijnselen te observeren: fumarolen, heetwaterbronnen en modderpotten maken duidelijk dat we hier precies op de breuklijn tussen Europa, Afrika en Amerika zitten.
  2. De Sete Cidades, een vulkaankrater op het eiland Sao Miguel met twee kratermeren in twee verschillende kleuren: groen en blauw!
  3. Slenteren door Angra, op het eiland Terceira. De stad staat op de werelderfgoedlijst en doet denken aan de Braziliaanse koloniale steden.
  4. Vertoeven in de kleine haven van het plaatsje Horta op het eiland Faial, zeer gekend bij zeelui. En vandaar potvissen (en dolfijnen) in zee bewonderen!

Tips van kenner

  1. De schitterende eilanden Flores en Corvo, helemaal in het westen, zijn het laatste stuk vasteland vóór Amerika.
  2. Op de Azoren wordt de enige Europese thee verbouwd, een ware delicatesse.
  3. Op de Azoren kan je zowat overal zwemmen in de talloze natuurlijke zwembaden die zich in de lava hebben gevormd, en die zich door de werking van eb en vloed steeds vullen met vers zeewater. Of in de geothermische bekkens die door de vulkanen worden opgewarmd.
  4. Het leven is er nog niet zo duur: profiteer ervan en ga vaak op restaurant.

Ideale reisdata

Het hele jaar door: van 14 °C in de winter tot 24 °C in de zomer... de gemiddelde temperaturen worden getemperd door de oceaan. De vochtigheidsgraad ligt gemiddeld in de buurt van de 80%, waardoor je de indruk hebt dat de temperaturen 2° warmer zijn dan in werkelijkheid.

In de reiskoffer

Lichte kledij maar ook wat warmere spullen en een regenjas omdat het weer hier snel kan omslaan. Vertrek nooit op uitstap zonder zwemkledij en een paar goeie stapschoenen.
Play Video

Ideale reisdata

Climat Portugal - Açores
Azoren

Januari

Klimaat:
1/5

T° : 16

Regenachtige dag: 10

Februari

Klimaat:
1/5

T° : 17

Regenachtige dag: 12

Maart

Klimaat:
3/5

T° : 17

Regenachtige dag: 12

April

Klimaat:
3/5

T° : 18

Regenachtige dag: 12

Mei

Klimaat:
3/5

T° : 19

Regenachtige dag: 10

Juni

Klimaat:
5/5

T° : 21

Regenachtige dag: 8

Juli

Klimaat:
5/5

T° : 24

Regenachtige dag: 6

Augustus

Klimaat:
5/5

T° : 26

Regenachtige dag: 6

September

Klimaat:
5/5

T° : 25

Regenachtige dag: 8

Oktober

Klimaat:
5/5

T° : 22

Regenachtige dag: 10

November

Klimaat:
3/5

T° : 20

Regenachtige dag: 11

December

Klimaat:
1/5

T° : 18

Regenachtige dag: 12

nl_BENL