/
/
Oman

Oman

In het sultanaat van 1001 nachten

Welkom in het land van Sindbad en de koningin van Sheba ! Sterrennachten en brandend zand, versterkte oases en de wierookboom.

40 jaar geleden bevond dit land ( zo groot als de UK ) zich nog in de middeleeuwen : slechts 1 ziekenhuis en drie artsen, enkele kilometers wegen, geen telefoon, elektriciteit of radio. Oman is erin geslaagd een wijs mengsel te realiseren van traditie en moderniteit in een ijltempo. Vandaar ontdek je er een eigenaardig mengsel van Arabië, Afrika (meer bepaald in de dansen en instrumenten), India ( in de stoffen en de juwelen) en zelfs Engeland. Wat betreft eigenheid word je op je wenken bediend want alle inwoners van Oman dragen de traditionele kleren : de dishdasha (jurk) en de koma ( hoed). En in het hinterland koesteren de ouderen hun khanjar ( een kromme dolk) en zelfs vaak een geweer.

Ideaal voor

Het observeren van de fauna, een excursie in 4x4, een strandvakantie, trekking, canyoning, watersporten, diepzeeduiken, golf.

Wist u dat?

Wist je dat de provincie Dhofar deel uit maakt van ‘gelukkig Arabië’, van juni tot september bevloeid door de moesson. Hier dus : groene valleien, vette weiden, bergen bedekt door groene bossen en kabbelende riviertjes.

De hoogtepunten

  1. Duin-bashing doen : off-road in een 4x4 in de woestijn van Wahiba toeren.
  2. De ervaring van een bivak in de woestijn of op het strand van Ras al Jinz meemaken.
  3. Bezoek de wierooksoek van Salalah.
  4. Bezoek één van de vele grotten die het land rijk is, waarvan die va Majlis-al-Jhinn, de grootste ter wereld.
  5. Zich verwonderen over de leg van de groene schildpadden die elk jaar met duizenden komen.

Tips van kenner

  1. Er wordt overal afgedongen zelfs in het winkelcentrum maar hier dringt men niet aan, er is geen agressie, de bevolking is echt open.
  2. Diegenen die zich aan de architecturale uitspattingen van Dubai of Abu Dhabi verwachten, zullen verrast zijn : hier geen wolkenkrabbers, het is verboden gebouwen van meer dan 6 verdiepingen op te trekken.
  3. Vaak belegerd door inlandse of buitenlandse vijanden ( Perzië, China, Europa, Afrika) heeft Oman een heus netwerk aan versterkte vestingen en torens moeten aanleggen. Er resten er nog meer dan duizend, verspreid over heel het land.

Ideale reisdata

Van april tot oktober is het er ontzettend heet, de temperaturen bereiken 48°C. In die periode komen de mensen maar ‘s avonds buiten. Zelfs in de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20°C.

In de reiskoffer

Zeer lichte kledij die toch bedekkend is. Tussen december en maart kunnen de nachten iets frisser zijn, voorzie dus een pull. In Oman gebruiken ze Engelse stopcontacten, voorzie een adapter.
Play Video

Ideale reisdata

Climat Oman - Muscate
Muscate

Januari

Klimaat:
5/5

T° : 26

Februari

Klimaat:
5/5

T° : 27

Maart

Klimaat:
5/5

T° : 31

Regenachtige dag: 1

April

Klimaat:
1/5

T° : 37

Regenachtige dag: 2

Mei

Klimaat:
1/5

T° : 42

Regenachtige dag: 1

Juni

Klimaat:
1/5

T° : 41

Regenachtige dag: 2

Juli

Klimaat:
1/5

T° : 42

Regenachtige dag: 1

Augustus

Klimaat:
1/5

T° : 39

Regenachtige dag: 1

September

Klimaat:
/5

T° : 38

Regenachtige dag: 0

Oktober

Klimaat:
3/5

T° : 38

Regenachtige dag: 0

November

Klimaat:
5/5

T° : 32

Regenachtige dag: 2

December

Klimaat:
5/5

T° : 27

Regenachtige dag: 0

nl_BENL