/
/
Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek

Een afwisseling voor de Caraïben

Christoffel Columbus was de eerste die er zich over verwonderde : “Dit land is het mooiste dat de mens ooit betrad”.

Als je droomt van een exotische, fascinerende en afwisselende reisbestemming, had je dan al de Dominicaanse Republiek in gedachten ? Achter de stranden afgeboord met kokospalmen en badend in kristalhelder water, liggen niet alleen de dorpen verscholen met een heel erg gastvrije bevolking, maar ook een ongekende diversiteit aan ecosystemen en landschappen. Een fantastisch speelterrein, voortdurend verrassend. Voeg daar nog een rijke cultuur en natuur aan toe en het pittige nachtleven van Santo Domingo, de hoofdstad.

Ideaal voor

Een strandvakantie, watersporten, trekking, een huwelijksreis, golf, actieve vakanties, het observeren van de rijke fauna.

Wist u dat?

Die in Ocoa Bay is de enige wijngaard in het Caribisch gebied.

De hoogtepunten

  1. Bezoek Santo Domingo. De oude stad ( werelderfgoed van de Unesco) beschikt over heel veel vestingen uit de Spaanse koloniale tijd maar ook over excellente restaurants waar je kan genieten van de traditionele gerechten.
  2. Observeer de bultruggen in de Baai van Samana ( van januari tot maart) en de zeekoeien in de mangroves van het Noordwesten.
  3. Geniet van het luilekker leven op de mooiste stranden van de Caraïben, zoals Playa Rincon.
  4. Doe de afvaart van een rivier al canyoning, tubing of al raften, dit is de enige plaats in de Caraïben waar dit mogelijk is.
  5. Doe een trektocht naar de Pico Duarte, met 3087 m de hoogste top van de Antillen en bewonder de wouden van naaldbomen, de wilde stromen en de natuurlijke zwembaden.

Tips van kenner

  1. Laat je niet misleiden door geruchten : het binnenland is prachtig en helemaal niet gevaarlijk.
  2. Zin in ontmoetingen met Dominicanen of in een muzikale pauze? Dan moet je naar een Carwash ! Auto’s worden er gewassen op de tonen van de merengue of de laatste Amerikaanse hits.
  3. Baseball is hier meer dan een sport, het is een godsdienst. Alle jongeren beoefenen deze sport en dromen ervan kampioen te worden.
  4. Indien Samana en Punta Cana druk bezocht worden, dan is het mogelijk om zich helemaal alleen op één van de stranden van het zuidoosten te ontspannen.

Ideale reisdata

Het beste seizoen loopt van december tot mei, het ‘frissere’ maar ook minst vochtige seizoen. Tussen mei en oktober is het net iets warmer maar de stortbuien zijn frequenter.

In de reiskoffer

Lichte kledij voor alle seizoenen, maar neem ook iets warmere kledij mee voor de koelere avonden of als je op grotere hoogte gaat. Neem ook goede wandelschoenen mee.
Play Video

Ideale reisdata

Climat Rép. Dominicaine - Santo Domingo
Santo Domingo

Januari

Klimaat:
5/5

T° : 30

Regenachtige dag: 8

Februari

Klimaat:
5/5

T° : 30

Regenachtige dag: 8

Maart

Klimaat:
5/5

T° : 31

Regenachtige dag: 7

April

Klimaat:
5/5

T° : 31

Regenachtige dag: 9

Mei

Klimaat:
3/5

T° : 31

Regenachtige dag: 15

Juni

Klimaat:
3/5

T° : 32

Regenachtige dag: 24

Juli

Klimaat:
3/5

T° : 32

Regenachtige dag: 16

Augustus

Klimaat:
1/5

T° : 32

Regenachtige dag: 16

September

Klimaat:
1/5

T° : 32

Regenachtige dag: 11

Oktober

Klimaat:
1/5

T° : 32

Regenachtige dag: 11

November

Klimaat:
3/5

T° : 31

Regenachtige dag: 9

December

Klimaat:
5/5

T° : 31

Regenachtige dag: 7

nl_BENL