/
/
Thailand

Thailand

In het land van de glimlach

Thailand is de ideale Aziatische bestemming : een belofte aan een overvloed van glimlachende mensen, droomlandschappen en stranden.

Thailand is de toegangsdeur voor diegenen die Azië nog niet kennen. Een gastvrij land, toegankelijk voor elk budget. Het heeft een overvloed aan kwaliteiten : vooreerst zijn zeer gastvrije bevolking, maar ook zijn voortreffelijke keuken, beschouwd als een van de beste ter wereld. Daarnaast de grote verscheidenheid aan landschappen overvloedig, kleurig en nooit vervelend. Thailand, dat is een land in het meervoud. Enerzijds een ultramodern land dat men ontdekt als men ontscheept in Bangkok. Daarnaast dat van de eilanden en witte zandstranden in het zuiden, met zijn rotspartijen die uit de zee opduiken en uiteindelijk ook het noorden, het land van de oude koninkrijken en stammen met bonte kleren die de heuvels bevolken.

Ideaal voor

Een huwelijksreis, een strandvakantie, een ontspannend verblijf, diepzeeduiken, watersporten, trekking of een kookcursus.

Wist u dat?

Men in Thailand veel insecten eet : gegrilde sprinkhanen, bamboewormen, zijderupsen, termieten, kakkerlakken, krekels… te degusteren in de straatkraampjes.

De hoogtepunten

  1. Flaneren in de tentakels van de stad Bangkok waar ultramoderne flatgebouwen naast de tempels of de eilandjes van de oude wijken die doorkruist worden door khlongs, staan.
  2. Doe een uitstap naar het Noorden, naar Chiang Mai, de oude hoofdstad van het koninkrijk Lanna en doorkruis de gouden driehoek.
  3. Rust uit op de witte zandstranden van het schiereiland Krabi en verken in een pirogue de turkooizen zee.
  4. Wandel in de nationale parken zoals Khao Sok of Khao Yai en bewonder de flora en de fauna.
  5. Bewonder de kunst van de Khmer in Phanom Rung, een goed alternatief voor Angkor.

Tips van kenner

  1. Probeer eens het lokale voetbal, het ‘Takraw’. Het spel bestaat erin een bal van gevlochten riet in de lucht te houden zonder hem met de handen aan te raken. Het is erg vaak spectaculair, zelfs acrobatisch en zeer aangenaam om te bekijken.
  2. Tijdens het feest van Loy Krathong, in november worden rivieren en de zee bedekt met kleine bootjes waarop Thais kaarsen, bloemen en enkele stukjes nagel leggen om het ongeluk van het jaar af te wenden. Daarna licht de hemel op door een myriade van vliegende lampions die zich een weg banen door de nacht.
  3. Succombez à un massage traditionnel, l’une des thérapies traditionnelles les plus répandues en Thaïlande.
  4. De Thaise keuken is een van de beste ter wereld en Thailand is een immens openlucht restaurant. De straatjes puilen uit van ambulante verkopers die een uitgelezen street food aanbieden.

Ideale reisdata

Van half november tot maart : het minst warme en droogste seizoen, behalve in het zuiden aan de kant van de Golf van Thailand. Sommige eilanden kun je zelfs niet betreden tijdens het regenseizoen.

In de reiskoffer

Lichte en sportieve kledij, met enkele stukken die meer gekleed zijn. Schoenen die gemakkelijk uitgetrokken kunnen worden om de tempels te bezoeken. Een gemakkelijk te plooien regenvestje. Een goede antimuggenspray. Houd vooral plaats vrij in je valies want de verleidingen tot shopping zijn legio.
Play Video

Ideale reisdata

Climat Thaïlande - Bangkok
Bangkok

Januari

Klimaat:
5/5

T° : 33

Regenachtige dag: 3

Februari

Klimaat:
5/5

T° : 33

Regenachtige dag: 5

Maart

Klimaat:
3/5

T° : 34

Regenachtige dag: 4

April

Klimaat:
3/5

T° : 36

Regenachtige dag: 8

Mei

Klimaat:
1/5

T° : 35

Regenachtige dag: 10

Juni

Klimaat:
1/5

T° : 34

Regenachtige dag: 11

Juli

Klimaat:
1/5

T° : 33

Regenachtige dag: 12

Augustus

Klimaat:
1/5

T° : 33

Regenachtige dag: 11

September

Klimaat:
1/5

T° : 33

Regenachtige dag: 15

Oktober

Klimaat:
1/5

T° : 33

Regenachtige dag: 17

November

Klimaat:
3/5

T° : 33

Regenachtige dag: 5

December

Klimaat:
5/5

T° : 32

Regenachtige dag: 2

nl_BENL